Sunday, June 14, 2009

P1 W1MAX

Huhuhu sempat posting malam ni , dari kul 10 setengah aku tunggu dan akhirnya, aku telah berjaya... Yiihaaa!~ Heuheuheu... Sorry laa excited pulak pasang internet kat rumah. Asyik blogging dari kedai jer so lepas ni malam dan hujung minggu pun aku buleh blogging. Dulu cadang nak pasang Streamyx, memandangkan pakej P1 W1MAX ni lebih berpatutan so aku ambil yang ni jer (Murah), kalau nak amek streamyx kena pasang telefon dan aku bukan pakai sangat pun telefon, handphone pun dah ader 3 kat rumah ni. Balik keja tadi lepas makan terus pergi Ampang Point sebab ada terbaca iklan dorang kat paper semalam, dorang buat tour dan promotion untuk Free Modem untuk pakej yang terpilih. Aku amek pakej yang murah sekali dengan RM49 sebulan untuk penggunaan 5GB dengan pendaftaran RM100 jer. 5GB ok laa aku pun sekarang kurang donlot² ni, kalau nak download pun guna streamyx kat kedai jer. Daftar P1 ni memang mudah, Bayar, bawa balek dan terus pakai.

Lepas ni aku ada banyak masa untuk berblog... Alhamdulillah tak sia² aku berblog selama ni kerana duit P1 ni semuanya hasil daripada duit iklan dalam blog ini :P, lepas ni tak sabar nak tunggu cek dari nuffang lagi... Rezeki... Syukur!!! Kalau kawan² nak pasang iklan kat blog ni pun buleh... Contact jer aku... Harga buleh bincang ahaks (mata duitan). Insyallah dalam masa terdekat aku akan perbanyakkan lagi tutorial dalam blog ini dan request² tutorial dari kawan².

Semoga kawan² dan pengunjung Blog ini akan terus menyokong aku dan bersama² kita bertukar fikiran.... Di sini kita bertemu dan saling bertukar ilmu...

14 comments:

Meh Kongsi said...

pok, laju ka w1max?, dgr laju benget.. huhuh tu ari nk gak apply w1max tp tempat aku 1km je lagi baru masuk coverage w1max.. tpaksa la pakai broadband maxis jer.. tu pun kdg laju gile kdg2 gile2 slow ehehe

Ady Syam said...

boleh la tahan... tempat ku ni pun tersasar dari coverage jugak tapin dak jauh laa... selang 2 blok... dapat line sedang2 jak tapi buleh tahan laa... :P ndak tau lagi laa masa akan datang... trial dulu 7 hari.. kalau problem hantar jak balek

Mr K said...

selamat berblogging =)

D'Rimba said...

Streamyx terlalu banyak masalah sekarang ini.

D'Rimba said...

Tak sangka sahabat abadikan blog saya yang tidaklah seberapa di sini. Terima kasih tidak terhingga atas kesudian yang cukup bermakna.

cdanhash said...

Pendaftaran rm100 dgn rm49 sebulan... murahnye...
teman guna maxis broadband rm119 sebulan, ttp lembab nak mampus, dan jadi brokband, tu dlm coverage maxis tu...ish.. entahlah labu....

Meh Kongsi said...

ko kene byk buat komplen bro Cdanhash.. cam aku awal2 slow gak. pastu aku slalu buat komplen by email n phone, selang 1 bulan dh dpt hsdpa nye coverage.. skrg average 1.0Mb transfer rate, klu donload muvi pakai IDM leh capai 2.0++Mb.

The Hobbit Frodo said...

CAM BESHHH JEW .... NAK NAK NAK!!!

n@m@n said...

Ada coverage ka putrajaya????hehe

Ady Syam said...

huhuhu... aku rasa cam nak balekkan jer w1max ni zzzzz.... slow la pulak :(

lalink7 said...

huhu..better awak tuko dan ambil yang lain...
5GB memang xleh jalan la..selalu nye yang murah nie memang kena sabar banyak2 kepada Tuhan yang Esa..sape yg rasa panas baran jgn amik yang 5GB..Orang kata la..kalu beli yang mahal berbaloi..

saudara,
boleh saye berguru dengan anda..saye tringin nak iklankan iklan dalam page saye..camne yek?

Ady Syam said...

cam biskut lain wimax ni kejap ok kejap tak ok... pagi tadi slow sikit, skrg lajuz pulak hurrmm... susah nak cakap... apa pun tgk laa dulu dalam 3-4 hari ni.. sebab dia bagi trial sampai 7 hari buleh pulangkan... kalauok jer 3 - 4 hari ni guna je laa :P lalink7 takde masalah... rujuk laa tutorial nuffnang tu untuk permulaan :)

Encik Azizan said...

huhu..suke banget ye bro..bgs2 lps ni siang mlm pagi ptg ley blogging..ekke

Ima said...

huhuhu...mmg die suke tp sian isteri die dok tgk tv layan sowang2 ..sobbb sobbb sobbb...