Tuesday, June 2, 2009

Bird Bird


Semalam balek jer keje Wife aku tunggu kat rumah, berseri jer muka dia… dari tengah hari dok YM aku… petang pulak dalam LRT dah call tak sabar aku balek rumah … Sebenarnya semalam hari yang best buat kami berdua, nak tau apa? Jeng jeng jeng!~ Sebab kami nak main huhauhauhaua!!! buleh? Dah.. dah… jangan fikir yang lucah²…. Aku gurau jer… Kalau nak main mana buleh bagitau :P… Actually semalam kami pegi check perot beliau yang dah masuk 22 minggu. Tak sabar nak tau jantinanya. Cuba korang teka baby apa? Tut… tut…. tut…

Tak tau laa napa suka baby gurl maybe sebab ramai orang dapat baby gurl kot tahun ni, yerlaa kawan² wife aku … Red dapat baby gurl… Sal dapat baby gurl… Qis dapat baby gurl… belah keluarga aku plak banyak baby gurl dan maybe itulah sebabnya suka baby gurl dan mungkin sebab nama aku sebelum ni pun kalau terbalekkan cam nama gurl jugak, buleh?

tapi setelah meneliti amalan yang dilalui hati ini berbisik mugkinkah aku akan akan dikurniakan baby boy, sebab ikut prosedurnya (amalan yang dilakukan) adalah kearah baby boy…. Walaupun kami berdua suka pada baby gurl… lagi pun My Wife pernah cakap dia mimpi dapat baby gurl, dan kebiasaannya kalau mimpi ni jawapannya mesti berlawankkan? Apapun boy ke gurl ker… dua² aku tak kisah sebab yang aku tahu aku rasa happy semacam dan debar2 nak tahu jawapannya.

Langkah diatur memasuk pintu Klinik Putra, dengan debaran dan rasa gembira yang tak terhingga menuju ke kaunter pendaftaran lalu meletakkan pinggul ke sofa yang empuk. Tiba² (suspend sikit) “Zarimatul….!” Nama wife aku di panggil masuk kedalam dan aku pun ikut sama…. “bla bla bla…. Doctor itu berkata… pot pet pot pet…. Wife aku menjawab… akhirnya “ok jom kita masuk bilik scan!” doktor pompuan itu mengetuai perjalanan kami menuju ke pintu yang bakal menjawab segala persoalan….

Firstly doctor tu scan nampak kepala dia terus dia capture dan ukur…. Kemudian beliau carik kaki pulak nak ukur dan aku ternampak…

“Eh nampak bebird!” terkeluar perkataan tu bila seimbas aku tengok kat screen masa doktor tu gesel² alat scan kat perot wife aku, dorang tak perasan, so doktor tu teliti balek
terus snap kat bahagian tersebut… baby dalam perot tu asyik gerak² jer susah doctor tu nak cari “anu”nya doctor tu cakap macam baby gurl sebab kalau baby boy mesti jelas nampak…. Nampak kaki baby.. paha baby… doctor capture bahagian paha dan ukur…

Dan setelah berusaha carik.... Senyap jer dalam bilik tu, doktor tu cakap baby gurl kot… tapi tetiba… ah yang ni sure nampak bird bird… tu nampak dah!!!

Yahhooo!!! Aku dapat baby boy hahaha… sorry ar kawan² aku terpoyo skit…

Alhamdulillah akhirnya aku bakal dapat seorang anak lelaki, naik pangkat lagi... daripada seorang anak aku jadi lelaki bujang… dari bujang bergelar suami dan kini dapat lagi pangkat ayah… huhuhu…. Pakcik tu dah lama ada tapi datuk tu blom ada lagik… :P…. memang betol bila dah bekeluarga ni memang excited jer rasanya kalau perkara² sebegini… semoga kawan² dapat mendoakan kesihatan baby yang bakal wife aku lahirkan, senang hati hari ni rasanya, hari ni dah planning nak pegi beli barang² baby sedikit.

P/S : Untuk isteri tercinta... Jaga makan minum kesihatan ek... sabar... bulan 10 tak lama lagik. Love you so much.. muaaaakkss!~ heuheuheu buleh?

22 comments:

Nur Fatihah said...

tahniah bro ady... semoga mendapat anak yg comel n soleh...Insya Allah...
tahniah...tahniah...tahniah...

n@m@n said...

seusia la kandungan wife kita bro..hehe

Ady Syam said...

Thanx Fatihah... naman dah scan blum? :) kalau pompuan buleh berbesan ek :P

CaPiQa said...

tahniah buat incik & wife!

wah3.. excited sungguh! kte pulak yang tak sabar. mau jadi aunty capiqa. hihi..

semuga ibu dan bayi sihat sentiasa.

baby boy, jgn tendang mummy kamu kuat2 sangat oke? ^_^

Mohd.Adznor said...

Tahniah!!

ikiqzana said...

ady.. seronok nyer nk dpt baby boy.
bila la zana plak nk dpt yg ke 3. hehehe..

nURmALa mAZLan said...

tahniah...
x kesah la baby aper pon kan
yg penting sihat

Ima said...

sobb..sobbb..mcm nak nanes je tgk bb tu gerak2 dlm womb...uwaaaaa

Ady Syam said...

huhuhu.. ok ok jom sambung keje... rileks... thanx ek bagi kata² semangat :P

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.tahniah~
.huu bestnyeeee :)

Aspalela said...

bby pertama ke ni ady?
tahniah..........boy ke gurl yg penting dia sihat....

aNnAsUeJiE said...

weehuuu! boleh geng dgn aidan!!!
cepat carik nama baby!!! ;D

mannira said...

girl or boy tak kisah..janji sihat..cukup sifatnya... nak cite gak...mcm my adik..semua org ckp baby girl..baik Dr..masa scan..bidan..semua ckp pompuan..dia pun siap beli brg kaler2 pink...skali kuar..bird2..ha..ha.. my fren plak..Dr ckp baby boy..10 kali g scan tetap boy...skali kuar..gurl.. so jgn la percaya sgt..Allah lebih megetahui..tapi org..Dr ckp boy..mmg kuar boy..ahakss.. anyway...moga semuanya selamat

n@m@n said...

belum lg...kita kena ckp kt doc kn nk scan jantina..aritu pnh pg private..tp xckp pon nk scan jantina..jd dia xscan la..huhu

Dee said...

sonoknyer ady ye..comel wife ady..wah..apa prosedur n amalan yg dibuat utk dpt boy tu..bgtaulah..dee kan ada 2 gurl..hahaha..

joegrimjow said...

smoge tambah bacaan quran yee

Rinna said...

Tahniah yer Ady.. Moga semuanya selamat..

hana_tomei said...

tahniah abg ady..moga sumenye akan selamat nant..insyaallah...aminn...

KaklongNiza said...

Tahniah...Hati ada sukka jugga!
Moga dapat ank yg comel, baby sihat, mama dia pun sihat.

Ummi Hanie said...

taniah yer..btol le kate org,tahun ni tahun beranak sedunia..keh3x..tu Hanie yg menambah2...

Hanie pun nk bby boy kali ni (dah masuk 7bln) , scan aritu pun mcm nmpk bird ..hehehhh

dan...anak2 Hanie semua selang bunga ..terer kan ??? mmg hope la kali ni boy plak sbb seblom ni girl ..dah ade 2 pun , nak kawankan anak yg boy sorang tu

mrs.edy said...

congrats bro..msti chumeell kan??

Seri said...

moge selamat berakat... amin aminnn!!!