Monday, May 4, 2009

X-Men Origins: Wolverine

Hujung minggu yang lalu aku habiskan di kawasan rumah jer tak pegi mana²... dan seperti biasa dengan berkenderaankan kaki aku dan my wife pegi MBO kat Galaxy Ampang tengok X-Men Origin cerita Wolverine... Pergghh!! Best Betol!! Movie ni baru jer seminggu tayang kat US dan cecah 80 juta U$D huhuhu tu baru kat US kalau seluruh dunia huhuhu lu kira la sendiri... ok jom baca sinopsis movie ini...

Film ini mengisahkan tentang awal mula Wolverine “Manusia Serigala” dua puluh tahun sebelum bergabung dengan X-Men. James Howlett atau yang lebih dikenal sebagai Logan adalah seorang tentara yang mengikuti projek pembuatan tentara super. Dalam proses ini, tubuh Logan kemudian disatukan dengan kerangka logam yang disebut adamantium dan membuatnya memiliki kekuatan yang luar biasa. Logam yang menyatu dalam tubuh Logan ini bukan hanya memberikan kekuatan yang luar biasa sahaja namun boleh muncul sebagai cakar panjang yang tumbuh dari penumbuk beliau. Selain itu beliau juga memiliki kemampuan menyembuhkan diri dengan cepat sehingga tidak dapat dilukai dengan senjata apa pun. Projek awal ini juga menyertakan beberapa tentara lain termasuk Victor Creed (Liev Schreiber) dan Kayla (Lynn Collins). Movie ke 4 yang sebenarnya adalah prequel dari trilogi X-MEN ini akan mengungkap misteri di balik potongan ingatan yang selalu menghantui Logan atau yang kemudian dikenal sebagai Wolverine setelah menyertai X-Men. Dalam movie ini juga akan terungkap kisah di balik permusuhan antara Wolverine dan Sabretooth yang sebenarnya adalah Victor Creed sahabat baik Logan. Pelbagai aksi dan hero mutan yang sebelum ini belum pernah anda saksikan seperti Gambit dan lain-lain akan berada dalam movie ni… ah tunggu apa lagik jom layan kat pawagam berhampiran...

14 comments:

fiezabaiduri said...

ku dah tengok cerita ni. 1 Mei.

syokk ooo...

Selamburb said...

game PC dia pun mantop...

Encik Azizan said...

rating 5/5 bntang cite ni

Ima said...

best best..mmg best citer die...

Dee said...

best ek? kena gi tgklah ni..

Ivy Metaga said...

sy pon dah tgk, mmg besttt dan mantap, tak sabar nak tgu yg kedua, pasti ada kan hehehe...

CaPiQa said...

ye, wolverine ensem! oppss!~~~ ^_^

Ady Syam said...

cerita wolverine ni rewind cerita x-men 1, 2 dan 3... kalau tengok x-men sebelum ni buleh tangkap sikit cerita mengenai wolverine, bulan mei ni banyak movie yg best² ada terminator, transformer dan lain² tak sabar nak tengok :P

Fairuz Selamat said...

woooooooooo..
sangat tak sabar..!!! sgt tak sabar..!!!!!
nak tgok..!!!
arrggg menggelupur ni.. uwaaaaaa

bella said...

da tgk cite nie..
mmg sgt best..
xsie2 g bli iket midnite moovie..
huhu..

Ima said...

yeahhh bulan movie...mggu dpn nak tgk monster kt 3D..huhuhu

Eazy Izzuddin said...

joms layans..
xD

Masz said...

best x cite nih?
mbe ckp terlalu 3d rr..

friendly81 said...

jom tinguk... :)