Wednesday, May 6, 2009

Aku Suka Hari Selasa

Kenapa aku suka hari Selasa? hehehe sebab hari selasa ada cerita yang best² kat TV :P dan hari selasa jugak adalah hari kerja yang tidak seberapa BZ daripada hari sebelumnya iaitu hari Isnin... Bila hari Selasa jer lepas balek kerja tak sabar nak tengok 8TV, ada apa dengan 8TV pada hari selasa, yaa tepat jam 9.30 Ugly Betty akan keudara... Semua persoalan terjawab bila aku dah tahu siapakah gerangan Ugly Betty sebenarnya... Sebelum ni mati² aku percaya cakap bini aku betty tu salma hayek chit!!! tapi inilah wajah beliau yang sebenarnya... pergghh!~!~ layan...


Filem Drama ini menceritakan seorang wanita muda yg bernama Betty Suarez yang mendapatkan tempat kerja di Publishing majalah Mode iaituMajalah Fashion terkenal di Amerika. Betty suarez bekerja sebagai Assistant Editor In Chief kepada Daniel Maede Yang
terkenal sebagai playboy. Betty berjuang dalam membuktikan kepada semua orang di Mode bahawa dia adalah orang yang bertanggungjawab dan mampu melaksanakan tugas dengan sempurna, namun sebenarnya Betty dipilih langsung oleh Brad Maede iaitu owner Majalah Mode. Namun sedemikian di tempat kerja Betty selalu dihina dan dikenakan oleh semua orang di Mode. Suka dan duka perjalanan hidup beliau yang dramatik dan lucu ini membuatkan drama ini mampu bertahan sehingga Musim ke Tiga... Nak Tahu Selebihnya tunggu laa hari selasa nanti
jam 9.30pm di 8TV.

After Tengok Betty aku dan my wife akan layan Desperate Housewife... Aku tahu ramai yang tak lepas tengok cerita ni, aku minat tengok drama ni, dah lama layan dan sekarang dah masuk ke musim ke 5, memang tak bosan kalau tengok telatah isteri² dan kehidupan keluarga² mereka dalam drama ni, dan keluarga favourite aku adalah Lynnate... Beliau ada 2 orang anak kembar yang nakal dan seorang suami yang sukar meninggalkan memori masa mudanya... memang best watak Lynnate ni, seorang ibu yang bijak serta tabah membantuk keluarganya daripada segala masalah... Anak² yang tak nakal dan suami yang selalu buang tabit.... heuheuheu korang suka family siapa?

After habis tengok Desperate Housewife aku akan layan channel 701 tengok cerita Las Vegas pulak, tapi yang ni tekpaksa layan separuh jer :( Setiap minggu terpaksa layan separuh jalan sebab kena habis tengok Desperate Housewife sampai ke 11.30pm, kadang² kalau iklan kat 8TV tu tukar ar tengok intro sikit²... Las Vegas start kul 11pm sampai kul 12 malam, walau pun AXN tak tayang season baru tapi cerita drama ni memang tetap seronok di tengok sebab takde channel dah nak tengok cerita Las Vegas ni, sekarang dah sampai Season 5. Aku suka tengok hero Danny McCoy (Josh Duhamel) dalam drama ni, alaaa yang ada hero askar belakon dalam movie Transformer tu... Bila dah kul 12 malam, baru laa naik atas.. masuk bilik tido dan aku pulak nak buat drama... :P heuheuheu.... buleh?


26 comments:

Saichou said...

aku pun suka citer2 tu kcuali las vegas lah...dr kol 8.30 smp kol 11.30 bderet layan citer kt tv.

Ima said...

silap daaa....huhuhu..sowi tp tu cite salma hayek yg buat x silap..ekekeke

nURmALa mAZLan said...

x tgk!!!!

Encik Azizan said...

ak pon lyn ugly betty..tp bez lg prson break ng heroes..hehe

Ady Syam said...

prison break tayang hari isnin... jenuh nak tunggu encik zizan... kul 11.00 heroes plak ntah ar sekarang dah season 3 kan? aku tunggu full episode baru sedut :P

Fairuz Selamat said...

dulu follow giler ugly betty nii. tp sejak bz ngan urusan U... ghampeh.. ape jd ntah ngan betty ni ekarang

Encik Azizan said...

kna tggu full dulu ke?
lmbt la..
hehe

Kelebar Malam said...

cerita nih serupa dgn cerita Betty lafia suatu ketika dulu..rasa-rasanya satu m'sia meminati cerita nih and pada episod terakhirnya, banyak klinik swasta mendpt kunjungan luar biasa..minta mc..nak tengok final episod..termasiuk aku...heeee...

Ivy Metaga said...

aah..ugly betty tu, kalau versi yang original lagi best, betty la fia, tu mmg gile sy kat cerita tu, pelakon dia mula2 nampak hodoh, sekali nampak rupa sebenar mmg chantek...hihi

kabussenja said...

lps tgk drama dia plak buat drama... drama bertajuk :ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Angelosanora said...

tak sempat nak follow pun busy memanjang... tapi suka gak tengok..

piKOk said...

dulu ak layan ugly betty..
tp skunk da xminat..eheh

Maswani said...

dulu layan gak betty..tp loni dh x brp best..huhu.. sori to say..

my name is Ain said...

betul3..hr selasa mmg cerita best2..
sume bersaing..
8TV, TCS5..
xtau nk tgk mana satu..
sbb tu xsuka pasang astro..
nnt xdpt tgk channel spore

sararisa said...

ye sara pun suka hari selasa...pas ugly betty layan plak desprete houswive...ekekeke...

Dee said...

dulu layan 8tv...tp skrg ada CSI NY kul 10 kt AXN..xleh tinggallah beb..suma CSI sy lyn..dari 1st season..tu yg xleh nk tinggal tu..kihkihkih..

PJ selamba said...

aku tak pernah tengok betty!
mesti tak best kan...

Ad Rifza said...

Eh sama ke dgn cite betty yg dulu dulu tu?..Yang huduh lama2 jadi lawa gilee tu?..hehe..
Salam singgah..tq sbb lawat blog Ad..

Ummi Hanie said...

yer...sy pun sukeeee citer2 hari selasa...

the most one is Desperate Housewives la , tgk dr season pertama lg

hmm gambo si betty aka America Ferrera jadik cover gurl tu cun gak ekk

Ady Syam said...

A'ah cun muka dia kat majalah tu... macam Jordin Sparks pun ader :D

D'Rimba said...

Saya suka cerita Melayu arahan Rashid Sibir cukup bermakna selain daripada karya Agung P Ramlee kuat jatidiri.....

RUFFeza said...

suke sume cite tuh!

Water Lily said...

Salam

Saya suka cerita Betty versi asal :)

sutera putih said...

dulu2 layan gak...
skang cam....
bz skit...

Qasidah Cinta said...

owh ugly betty.. :) hello .. ;p salam kenal ...

Mr.shari said...

aku tidak suka hari selasa, sbb hari selasa la buat aku tension sgt, kelas berturut2.hak3