Wednesday, August 5, 2009

Kerja Baru Dan Bz

Salam... Lama tak posting mengenai diri sendiri heuheuheu... Untuk pengetahuan kawan² aku dah bertukar kerja dan tidak lagi bekerja di KML Centre, Alhamdulilah seminggu menjadi penganggur aku di terima bekerja di BusPower System iaitu syarikat supply barangan elektrik di Taman Komersial Pandan Indah, Kalau dulu berulang alik dari Pandan Indah Ke Kajang kali ni syukur tempat kerja dekat sahaja dengan rumah.

Kerja baru, suasana baru, kira best jugalah dapat boss dan kawan kerja yang peramah. Bekerja sebagai Technician Assistant di syarikat ni memang besar cabarannya, maklumlah study pun SPM tak lepas, namun berkat pengalaman berkerja dalam bidang elektrik dan boleh mengendalikan komputer dengan baik membuatkan aku diterima bekerja di sini. (Pengalaman Itu Penting) Hari pertama aku bekerja, Boss ajak pergi luar untuk tengok projek di salah satu Hospital di KL. Hospital tu nak pasang Exclator di tingkat bawah bahagian tengah bangunan tersebut. Bila tengok peralatan elektrik yang digunakan baru aku tahu syarikat tempat aku ni membekalkan Busway@Busduct, SwitchBox, Transformer iaitu peralatan-peralatan elektrik berkuasa tinggi untuk bangunan komersial. dan yang best tempat kerja baru ni sama macam tempat kerja lama dulu.. Hehehe... Ada Computer dan Internet (Buleh YM dan Blogging).

Malam ni aku baru balik dari Kuala Terengganu ikut Boss Outstation... Penat dan Bz memanjang, blog pun aku boleh jenguk sekali dua dalam sehari, dan 2 hari lepas aku tak update langsung. Maaf kalau ada² soalan yang tidak dapat dijawab. Insyallah kalau ada masa terluang aku akan jawab segala persoalan yang diajukan. Doakan aku sekeluarga agar terus sihat dan dimurahkan rezeki untuk mencari nafkah dan terus berblog ek :P, Alhamdulillah orang rumah sihat... baby dalam perut sihat (suka tendang²)... Rindu nak tengok empunya blog ni? heuheuheu ok aku tepek gambar semasa aku di tempat kerja baru...

Makin Tombam

P/S : Peraduan Pengunjung Bertuah Ke 30,000 Sedang Berlangsung, Orang Pertama yang hantar Print Screen ke email adysyam2001@yahoo.com akan mendapat hadiah misteri

6 comments:

afsal_8281 said...

a'ah la ady
ko makin tombam dan berisi
mesti ima masak sedap2 kt ko kan

tp kan
aku tgk lelaki ni kalo dia berisi lagi hensem dpd kurus kot
hiii3X

Dee said...

wui..berlawan2 ngan wife ke tombam..rezeki babylah tu dpt keje kt tmpt baru..

ain said...

wa,
ade peraduan la.

POSH76 said...

bersyukur sbb ada kerjer...hehe

wanshah said...

salam bro. dah dapat k pasword domain website company bro? bleh test wat email. :-)

lalink7 said...

wahh..telepas lg..huk2..